Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Візит Кучми до Росії – багато питань...

Колишній президент України відвідав Єкатеринбург для участі в урочистих заходах під час чергової активізації бойовиків
26 листопада, 11:51

В середу другий президент України Леонід Кучма, який представляє нашу країну на Мінських перемовинах, завітав до Єкатеринбургу. Про це ЗМІ повідомила прес-секретар Кучми Дарка Оліфер. «Леонід Данилович зараз в Єкатеринбурзі, — повідомила вона виданню «Апостроф», — де візьме участь в урочистій церемонії відкриття «Єльцин-центру».

У заході взяли участь Володимир Путін і Дмитро Медведєв. Про зустріч Кучми з президентом Росії не повідомлялось. Разом зі згаданими персонами на подію прибули колишній керівник Молдови Петро Лучинський і останній керівник Латвійської РСР Анатолій Горбунов. Російська сторона повідомила, що багато лідерів європейських держав, з якими мав стосунки Єльцин, не змогли приїхати до Росії. Слід зазначити, що незрозумілою залишається позиція представника України в питанні відносин із державою-агресором, якщо він дозволяє собі брати участь в урочистих заходах на території окупанта. Дуже показовою є реакція обурення соціальних мереж на цю інформацію. Офіційних пояснень з боку офіційного Києва щодо цієї ситуації почути не вдалось.

Нагадаємо, що Леонід Кучма бере участь в перемовинах з агресором із червня минулого року. У вересні 2014-го і лютому 2015 року були підписані так звані Мінські угоди по мирному урегулюванню конфлікту на Донбасі. Росія, яка напала на нашу країну в лютому минулого року, всіляко намагається спрямувати перемовини на формат прямого діалогу Києва з терористами, тим самим довівши, що війна на сході України є суто внутрішнім конфліктом.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати