Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Місце родинної творчості

Як столичний музей відкриває простір ідеям
27 лютого, 14:37
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

«Мистецький Арсенал» — дивовижне місце на культурній мапі Києва. Своєрідним подарунком для дітей та підлітків став інноваційний освітній проект «Арсенал ідей», який було започатковано 2013 року. Він поєднує в собі широку навчальну програму, що відповідає новітньому типу культурної інституції, об’єднує інтереси юних відвідувачів до науки, мистецтва, фінансової сфери та інновацій. Створений для заохочення молодих людей до науки та мистецтва, цей проект не залишає байдужими і дорослих. «Арсенал ідей» спонукає до творчих пошуків, допомагає в ігровій формі здобувати нові знання. Час там минає дуже швидко.

«Арсенал ідей» поділений на три лабораторії: мистецька, наукова та інноваційна. У науковій лабораторії представлені інтерактивні об’єкти, розроблені та виготовлені спеціально для цього проекту. Для маленьких відвідувачів за допомогою різнокольорових кульок наочно демонструється явище резонансу, за допомогою системи дзеркал — різні оптичні ефекти, групками малюки чаклують над сконструйованим самотужки містечком...

Підлітків більше цікавлять різні гаджети з інтерактивними функціями, і тут вони можуть знайти багато цікавого, оскільки інноваційна лабораторія проекту створена спільно з компанією Мicrosoft Ukraine. Вона ознайомлює дітей та підлітків із інноваціями, які відіграють важливу роль у сучасному світі, відкриттям нових технологій, їх використанням для навчання і створення нових ідей. Заняття тут відбуваються разом зі спеціалістами. Їхній досвід, переданий юному поколінню, є надзвичайно цінним, бо сприяє усвідомленому вибору майбутньої професії. Часто-густо батьки, котрі приходять зі своїми дітлахами, самі непомітно втягуються в захопливі ігри. Мені було цікаво спостерігати за жінками та чоловіками середнього віку, які не могли відірватися від складання пазлу.

Доступні також цікаві програми для тих, хто охоче майструє що-небудь своїми руками. Зараз у приміщенні «Мистецького Арсеналу» триває арт-проект «Вікна», на якому представлено близько сотні українських національних строїв з усіх куточків України, тому й «Арсенал ідей» пропонує тим, хто хоче випробувати свої мистецькі здібності, створити власний орнамент, вирізати витинанку, зробити ляльку-мотанку або спробувати себе в сучасному дизайні з елементами етніки.

І ще, люди приходять до «Арсеналу» цілими родинами, навіть із дитячими візками, й залюбки проводять тут час, не поспішаючи додому. Затишній атмосфері сприяють і молоді працівники закладу, які невтомно і завжди привітно допомагають дітлахам та їхнім батькам поринути в неповторну атмосферу музейного простору.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати