Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Спроби ВР змінити правила гри наприкінці конкурсу – атака на незалежність рішення комісії» - Джованні Кесслер

«Спроби ВР змінити правила гри наприкінці конкурсу – атака на незалежність рішення комісії» - заявив сьогодні під час засідання конкурсної комісії Джованні Кесслер, директор Європейського управління боротьби із шахрайством.
06 березня, 19:30

Нагадаємо, сьогодні на вирішальному засіданні з відбору Директора антикорупційного бюро конкурсна комісія обрала чотирьох кандидатів, які, у разі успішного проходження спеціальної перевірки, пропонуватимуться Президенту на посаду головного борця з ТОП-корупцією в Україні.

Під час засідання члени конкурсної комісії висловили занепокоєння у зв’язку із реєстрацією чергового законопроекту, що вносить зміни в закон про Нацбюро.

Зокрема, законопроект авторства депутатів Грановського, Мушака (обидва від БПП) та Хміля (Народний Фронт) №2339 скасовує граничний вік перебування особи на посаді Директора Національного антикорупційного бюро.

«Під час нашого першого засідання (ред. – де обговорювалася доцільність роботи комісії над змінами до закону про Національне Антикорупційне Бюро), я наполегливо казав, що ми не є Верховної Радою і, як комісія, не маємо втручатися у рішення, що приймає парламент», - заявив Кесслер.

«Тепер я хочу звернутися до Верховної Ради, яка є виразом довіри українців та носієм  демократичних цінностей: ви не є конкурсною комісією.  Ми є конкурсною комісією. Будь-які спроби втрутитися у чинний процес (ред. – відбору кандидатів на посаду директора Бюро) є дуже небезпечним. Змінювати правила гри наприкінці процедури конкурсного відбору – атака на незалежність членів та рішень комісії, яку ми будемо відбивати», - підсумував Кесслер.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати