Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Наш клуб реально може перемогти»

Завтра ФК «Дніпро» змагатиметься за путівку у фінал Ліги Європи
13 травня, 11:23
ФОТО REUTERS

На півфінальний матч-відповідь Ліги Європи між дніпропетровським «Дніпром» та італійським «Наполі», що відбудеться 14 травня у Києві на НСК «Олімпійському», продали усі білети. Як повідомляє прес-служба спортивного комплексу, вони очікують справжній аншлаг. Нагадаємо, що у першій зустрічі, котра відбулася тиждень тому в Неаполі, завдяки голу Євгена Селезньова український клуб розійшовся з італійцями мировою нічиєю 1:1.

Морально-психологічний стан гравців «Дніпра» дещо понизила напередодні луганська «Зоря», яка у чемпіонаті України обіграла дніпропетровців з рахунком 2:0, чим опустила їх з другої на третю сходинку національного турніру. Утім, на думку спортивних експертів, проводити прямі паралелі між цими матчами не зовсім доречно, адже головний тренер «Дніпра» Мирон Маркевич та гравці клубу головний акцент у сезоні роблять саме на Лігу Європи.

«Матч із «Зорею» не має жодного відношення до протистояння з «Наполі», адже дуже серйозно відрізнявся склад «Дніпра». Певно, ставка керівництва клубу робиться саме на Лігу Європи. «Дніпро» вперше в своїй історії вийшов у півфінал європейського турніру. Це історичний шанс для клуба, шанс, який невідомо коли повториться, — зауважив у коментарі «Дню» футбольний експерт, головний редактор журналу «Футбол» Артем ФРАНКОВ. — Завтрашній матч — це унікальний шанс для «Дніпра» показати себе, тому думаю, що вони не сильно засмутилися від поразки напередодні. У головах гравців — виключно «Наполі». Скажу так, цей матч — це водорозділ цілої епохи клубу. Наш клуб реально може перемогти, але виключно за рахунок стовідсоткової самовіддачі, до того ж — на кожній позиції. Також важлива моральна готовність. Тут питання до тренерів, щоб хлопці, з одного боку, не боялися титулованого суперника, а з другого — не «перегоріли». І, звичайно, потрібно трохи футбольного везіння. Українські вболівальники чекають на цей матч з великим нетерпінням. Зараз такий стан уболівальників, коли хочеться, щоб час прискорився і вже розпочалася гра».

Нагадаємо, що «Дніпро» уперше грає у півфіналі європейського турніру, маючи при цьому хороші шанси вийти у фінал. Найбільшим успіхом в турнірах УЄФА до цього була участь в чвертьфіналі Кубка європейських чемпіонів у сезонах 1984/85 і 1989/90.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати