Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Осінь великого футболу

17 вересня у єврокубках розпочнуть змагання чотири українські команди. Які шанси на перемогу?
16 вересня, 12:42
ФК «ШАХТАР» НА ТРЕНУВАННІ / ФОТО З САЙТА FOOTBALLFANS.COM.UA

Чи не найбільш очікуваним для українських уболівальників стане завтрашній матч першого туру групового етапу Ліги чемпіонів «Атлетік» (Більбао) — «Шахтар» (Донецьк). Адже з українських клубів лише «гірники» змагатимуть за перемогу в найпрестижнішому європейському чемпіонаті. «Шахтар» гратиме у групі «Н», де крім згаданого «Атлетік» зустрінеться з «БАТЕ» (Борисов, Білорусь) і «Порту» (Порту, Португалія).

— «Шахтар» загалом зберіг оптимальний склад, команда в чемпіонаті України показує традиційно хороший футбол, і експерти дивляться на неї з оптимізмом. Але є проблеми, пов’язані не з футбольними факторами, зокрема ситуацією в країні. У «гірників» забагато легіонерів, у яких голова зараз зайнята іншими турботами. І якісними характеристиками та цифрами передбачити результати ігор клубу складно, — зауважив у коментарі «Дню» футбольний експерт, головний редактор журналу «Футбол» Артем ФРАНКОВ. — Словом, від «Шахтаря» очікуємо хорошої гри. Головне — правильно налаштуватися на перший матч, адже у них дуже сильний суперник, а донеччани, відверто кажучи, вже забули, як грати на переповненому стадіоні, який гнатиме свою команду вперед.

Ситуація з участю українських клубів у єврокубках ускладнюється тим, що в УЄФА, посилаючись на складну суспільно-політичну ситуацію в країні, знову прийняли рішення про дозвіл проведення домашніх матчів наших команд лише у Львові та Києві.

У Лізі Європи, матчі першого туру якої відбудуться в четвер, у груповому етапі виступатимуть одразу три українських клуби — «Динамо» (Київ), «Металіст» (Харків) та «Дніпро» (Дніпропетровськ). Харків’яни перший матч гратимуть з турецьким клубом «Трабзонспор», кияни — з португальським «Ріу Аве», дніпряни — з італійським «Інтером».

— Найкраща ситуація у «Дніпра», — продовжує експерт. — Дуже бадьоро виглядає клуб. У них, звісно, є проблеми з травмованими, але команда має резерв, до того ж, відновився Євген Коноплянка. А головне — у клубу чітке фінансування і наявність перспективи. На відміну від «Металіста», в якого незрозуміла ситуація з фінансуванням, «Дніпро» гратиме з оптимістичним настроєм. Загалом очікувати, що українські клуби в цьому сезоні гратимуть у єврокубках краще, аніж у минулому, підстав немає. Передусім, як я вже казав, через не футбольні моменти. Але щонайменше два з чотирьох клубів, імовірно, пройдуть далі. Сьогодні дуже важливо, як поведуть себе уболівальники, зокрема львів’яни, де гратимуть «Шахтар» і «Металіст». Якщо вони забудуть про негативні оцінки східних клубів і щиро вболіватимуть за них, стимулюючи йти вперед, наші клуби дадуть бій європейським.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати