Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Придбай квиток – допоможи армії»

Завтра збірна України з футболу проведе товариський поєдинок проти Молдови. Частину виручених за матч коштів буде переведено на потреби військових
02 вересня, 11:29
ФОТО АНДРІЯ КРИМСЬКОГО

Умежах соціальної програми, з ініціативою якої виступила Національна збірна України з футболу, з кожного проданого квитка на матч проти молдован, що відбудеться 3 вересня о 20.00 у Києві на НСК «Олімпійський», буде перераховано п’ять гривень на потреби армії. Власне, завтрашній поєдинок стане для нашої команди своєрідною генеральною репетицією перед першим матчем у кваліфікаційному циклу Євро-2016, в рамках якого вже 8 вересня підопічні Михайла Фоменка зустрінуться зі збірною Словаччини.

Більшість уболівальників з подивом зустріла звістку, що підуть на матч проти футболістів із Молдови, адже вони напередодні придбали квитки, на яких завтрашнім суперником України вказано значно сильнішого суперника — збірну Парагваю. Утім, в останню мить парагвайці відмовилися грати в Україні через складну суспільно-політичну ситуацію та запропонували провести матч на нейтральній території. Як зазначено на офіційному сайті Федерації футболу України, для нашої збірної принциповим було проведення гри саме на рідному полі, тому суперником було обрано збірну Молдови, гравці якої вже прилетіли до Києва. А Парагвай може стати спаринг-партнером української команди у матчі, який заплановано провести 18 листопада.

На завтрашню товариську гру та поєдинок відбірного циклу проти Словаччини головний тренер нашої збірної Михайло Фоменко викликав дещо змінений склад гравців. Наставник зробив ставку на новачків, уперше запросивши до збірної одразу п’ятьох футболістів: це півзахисники Кирило Ковальчук («Чорноморець»), Павло Ребенок («Металіст»), Артем Громов («Ворскла») та Євген Шахов («Дніпро») і нападник Пилип Будківський («Зоря»). Крім того, після тривалої паузи було запрошено до лав збірної нападника «Шахтаря» Олександра Гладкого, який не грав за збірну з 2008 року. Також у заявку потрапив рекордсмен команди за кількістю матчів Анатолій Тимощук, на активі якого 132 зустрічі у формі національної команди. Власне, Тимощук став єдиним легіонер у збірній, адже виступає за російський «Зеніт». Всі інші гравці представляють українські футбольні клуби. Цікаво, що цього разу не знайшлося місця у збірній Михайла Фоменка натуралізованому сербові Маркові Девічу з російського «Рубіна» та Євгену Селезньову з «Дніпра».

Із приводу зміни суперника у завтрашньому матчі головний тренер збірної не переймається і запевняє, що футболісти готові показати свій рівень. «Ми готувалися не до Парагваю і не до Молдови. Підготовка йде до Словаччини. Молдова — хороший суперник, вони Чорногорію обіграли 5:2, а Чорногорія була лідером нашої групи, — зазначив Михайло Фоменко в інтерв’ю програмі «Про футбол» (канал «2+2»). — Ми вже подивилися матчі команди Словаччини й ще раз переконалися, що вона буде одним з основних наших конкурентів. У нашій групі є дві команди, які стоять окремо. Це Іспанія та Люксембург. Всі інші ставлять завдання виходу у фінальну частину».

Нагадаємо, вже 8 вересня команда Михайла Фоменка матчем зі збірною Словаччини розпочне кваліфікаційний цикл чемпіонату Європи 2016 року. Наша збірна гратиме у групі «С», де зустрінеться з Іспанією, Словаччиною, Білоруссю, Македонією та Люксембургом.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати