Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Привітання Посла Японії

09 грудня, 10:59
СУМІ ШІГЕКІ, НАДЗВИЧАЙНИЙ ТА ПОВНОВАЖНИЙ ПОСОЛ ЯПОНІЇ В УКРАЇНІ / ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

22 жовтня я приступив до виконання обов’язків Надзвичайного та Повноважного Посла Японії в Україні.

В Україні починається зима, а мене, як доводилось чути раніше, привітно зустріло славетне місто, увінчане куполами церков, що виблискують золотом.

Зараз Україна переживає чи не найважчу кризу з часів здобуття незалежності, і моєю місією буде від імені Японії та японського уряду сприяти її становленню як сильної та багатої європейської держави. Тому допомога Японії Україні базуватиметься на таких принципах.

Перше. Японія засуджує анексію Криму Росією, яка є порушенням усіх норм міжнародного права, а російське військове втручання на сході України повинно бути негайно припинено. Друге. Японія надаватиме Україні допомогу для її становлення як сильної та багатої європейської держави.

Крім оголошеного вже пакету допомоги на суму близько 1,5 млрд доларів, буде додатково виділено кошти для відродження сходу країни.

Крім того, Японією було запроваджено санкції щодо Росії, метою яких є припинення російської інтервенції в Україну. Таким чином, для стабілізації ситуації в країні Японія вважає за необхідне проведення діалогу з Росією.

Після початку своєї роботи в Україні я зрозумів, що, за винятком Криму та окремих територій на сході, ця країна є цілком безпечною. Україна має багате сільське господарство і промисловість, а також значний економічний потенціал. Посольство Японії всіляко підтримуватиме та сприятиме веденню японськими компаніями бізнесу в Україні, а значна фінансова підтримка з боку Японії буде хорошим стимулом для цього.

Від здобуття Україною незалежності минуло ще дуже мало часу, але Київ є прекрасним містом із понад тисячолітньою історією та численними історичними пам’ятками. Крім столиці, Україна ще володіє такими багатими туристичними ресурсами, як Одеса та Львів, тому, приділяючи значну увагу туристичній інформації про вашу країну, мені б хотілося, щоб якнайбільше японців змогли її відвідати.

Україна є дуже важливою країною для міжнародної спільноти, і, ставши послом в такий непростий період, я відчуваю виклик і водночас велику відповідальність. Саме тому розраховую на допомогу та підтримку з вашого боку.


«Символ Держави і єдності народу»

Японія відзначає 81-й день народження імператора Акіхіто

У Країні Вранішнього Сонця дуже тепло ставляться до імператора, якого називають батьком нації. Нинішній лідер Японії — Імператор Акіхіто, якому мине 81 рік 23   грудня, також користується дуже великою популярністю і повагою серед японців. День народження імператора, який за Конституцією країни є «символом японської держави і єдності народу», традиційно відзначають як державне свято. З цієї нагоди Посольство Японії   в Україні влаштовує 9 грудня урочистості, які є найбільшими у святковому календарі Країни Вранішнього Сонця.

ЗАМОК ХІМЕДЗІ

Імператор

Згідно Конституції Японії, імператор є «символом Держави і єдності народу, здобувши свою позицію з волі народу, якому належить суверенна влада». Він не має повноважень, пов’язаних з діяльністю уряду. Функція імператора у державних справах здебільшого символічна, це участь у формальних церемоніях, що вимагає поради і схвалення кабінету. У січні 1989 року Імператор Акіхіто став першим імператором, який успадкував трон за сучасною конституцією.

Імператор Акіхіто

Сучасний імператор є 125-м сувереном у традиційному переліку (серед кількох легендарних імператорів). Народився 1933 року, старший син Імператора Сьови та Імператриці Кодзюн. 1952 року вступив на факультет політології та економіки університету Ґакусюїн, а у листопаді того ж року пройшов церемонію повноліття і його офіційно було проголошено кронпринцом. Закінчив навчання в університеті Ґакусюїн у березні 1956 року. У квітні 1959 року кронпринц Акіхіто одружився із Сьоді Мітіко.

7 січня 1989 року він став Імператором Акіхіто, успадкувавши трон після смерті батька. Наступного дня було ухвалено офіційну назву його правління — «Хейсей» («мирне правління»).

Як і його батько, Імператор Акіхіто — науковець, вивчає морську біологію та іхтіологію, відомий своїми дослідженнями морських бичків. Також займається спортом і захоплюється музикою, грає на віолончелі під час імпровізованих концертів за участі інших членів імператорської сім’ї. З Імператрицею Мітіко у них двоє синів (кронпринц Нарухіто та принц Акісіно) і донька Курода Саяко, яка вийшла заміж 2005 року.

Імператриця Мітіко

Дружина Імператора Акіхіто. Народилася 1934 року, старша донька бізнесмена Сьоди Хідесабуро і його дружини Фуміко. Закінчила Університет Святого Серця у Токіо. У квітні 1959 року вийшла заміж за кронпринца Акіхіто. Її шлюб радісно сприйняв японський народ. 7  січня 1989 року вона стала імператрицею, коли її чоловік посів трон як Імператор Акіхіто. Імператриця Мітіко захоплюється літературою, мистецтвом та музикою, є почесним президентом японського Суспільства Червоного Хреста.

Кронпринц Нарухіто

Народився 1960 року, старший син Імператора Акіхіто та Імператриці Мітіко. 1982 року кронпринц закінчив університет Ґакусюїн, а 1988-го отримав наукову ступінь магістра історичних наук. Із 1983 по 1985 рр. він навчався у Коледжі Мертон Університету Оксфорд, де займався дослідженням теми транспортування річкою Темза упродовж XVIII століття. Церемонія його посвяти у кронпринци відбулася 23 лютого 1991 року. У червні 1993 року кронпринц Нарухіто одружився з Овадою Масако. Їхня перша дитина, Принцеса Айко, народилася 1 грудня 2001 року.

Кронпринцеса Масако

Дружина кронпринца Нарухіто. Народилася 1963 року, старша донька дипломата Овади Хісасі та його дружини Юміко. Вийшла заміж за принца у червні 1993 року. Закінчила Гарвардський університет у Сполучених штатах (економічний факультет) і продовжила навчання в Токійському університеті. Почала працювати в міністерстві закордонних справ у квітні 1987 року. Починаючи з літа 1988 року, провела два роки навчаючись у Коледжі Бейлліол Оксфордського університету.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати