Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

З 7 квітня Україна вводить ліміт на перебування громадян РФ в країні

06 квітня, 09:21

Громадяни РФ можуть тимчасово перебувати на території України не більше 90 днів протягом 180 днів з дати першого в'їзду. Держприкордонслужба України розпочне перевірку виконання громадянами РФ вимог за термінами перебування в країні з 7 квітня.

“Тепер громадяни Російської Федерації, які на законній підставі прибули в Україну, можуть тимчасово перебувати на її території не більше 90 днів протягом 180 днів з дати першого в’їзду, якщо інший термін не визначено міжнародними договорами України”, - сказано в повідомленні прес-служби держприкордонслужби.

Досі росіяни, які приїжджали в Україну, могли залишатися тут до трьох місяців, однак після закінчення цього терміну кожен раз повинні були залишати територію країни, але потім одразу ж мали право повернутися назад.

У відомстві зазначили, що відповідне розпорядження надійшло від уряду і прийнято у відповідь на аналогічні обмеження, введені російської стороною 1 січня 2014 року. Громадянам, які порушили терміни перебування в Україні, буде відмовлено у в'їзді в країну. Якщо факт порушення встановлять при виїзді - їх притягнуть до адміністративної відповідальності.

У Держприкордонслужбі підкреслили, що ця постанова не застосовуватиметься відносно громадян РФ з прикордонних регіонів (які перетинають українсько-російський кордон в рамках міжурядової угоди від 11 жовтня 2011 року).

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати