Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На залізничному вокзалі Тернополя камерний оркестр виконав різдвяну програму

09 січня, 16:35
Фото Тамта ҐУҐУШВІЛІ

«Для тих, хто в дорозі» – так називається різдвяна музична програма, яку 8 січня Муніципальний галицький камерний оркестр виконав на залізничному вокзалі Тернополя. У залі очікувань лунали  колядки та щедрівки.

«Традиція виконання новорічно-різдвяної програми Галицьким муніципальним камерним оркестром на нашому вокзалі підтримується вже 6 рік поспіль. Це приємно не тільки для пасажирів та гостей, а й для жителів нашого міста. Вони залюбки приходять послухати, як виконують колядки наші артисти. Сподіваємося, що у наступному році ця музична програма знову буде звучати на нашому вокзалі», – розповідає начальник залізничного вокзалу станції «Тернопіль» Ігор Петрик.

Як зазначив художній керівник і диригент оркестру, заслужений артист України Василь Феленчак, Тернопільський муніципальний галицький камерний оркестр виконав 13 композицій. Репертуар за шість років оновили повністю.

«У 2011 році ми шукали зал, щоб дати новорічно-різдвяний концерт. Допомагав нам у цьому начальник управління культури Тернопільської міської ради Олександр Смик. Але залу не було. Тоді він сказав між іншим «йдіть на вокзал і там грайте». Я сприйняв це серйозно і пішов на вокзал грати, – розповідає художній керівник і диригент оркестру, заслужений артист України Василь Феленчак. – Репертуар новорічно-різдвяного концерту на вокзалі оновлюємо частково щороку. Цьогоріч ми вперше виконували «Летючу мишу», «Ректайм», «Гумореску». Треба ще доповнити програму галицькими колядками. Європейських достатньо. Хочемо, щоб це було різноманітно й цікаво, відповідало духу свята Христового народження. Для нас важливо, що слухач нас сприймає».

Тамта ҐУҐУШВІЛІ, Тернопіль, фото автора

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати