Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Організатори Олімпіади-2012 забули, що Радянського Союзу більше нема?

25 липня, 20:21

Організатори Олімпіади в Лондоні осоромилися. На сторінках офіційного сайту Олімпіади про спортсменів, що виступатимуть за Росію, але народилися в інших, нині незалежних, державах, що раніше входили до СРСР, країни їх народження зазначені як регіони Росії.

Зокрема, гімнастка Анастасія Близнюк, за інформацією сайту, народилася в «регіоні Україна».

 

Київ також, виявляється, російський. Саме так зазначено в анкеті вершника Михайла Настенка.

 

Про борця дзюдо Арсена Ґалстьяна зазначено, що він народився у Вірменії (Росія), а боксер Давид Айрапет’ян названий уродженцем Баку (Росія).

В інформації про спортсменів Олімпіади трапляються й такі конфузи, як «Казахстанська область» (Росія) та «Душанбе (Росія)».

Але найбільш резонансними виявилися записи про уродженців Грузії. Денис Царґуш, як зазначено на сайті Олімпіади-2012, народився в Ґудауті (Росія), місті Абхазії - грузинській автономії, яка після війни з Росією у 2008 році проголосила свою незалежність і котру визнає Москва та ще кілька країн у світі.

Бесік Кудухов народився в Південній Осетії, яка за інформацією сайту Олімпіади, теж належить Росії. Південна Осетія також є самопроголошеною автономією Грузії, яку визнала Москва, але не решта світу.

Як повідомлялося, Адміністрація Національного олімпійського комітету (НОК) Грузії сьогодні направила листа до організаторів Олімпіади-2012 в Лондоні у зв'язку з «територіальним питанням».

НОК Грузії вимагає, щоб місцем народження згадуваних спортсменів була вказана Грузія.

Костянтин Грищенко у своєму Твіттері повідомив, що доручив посольству України у Великобританії розібратися з ситуацією. 

Джерело: «День»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати