Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Лідер Придністров'я відмовився зустрітися з прем'єром Молдови у Львові

12 лютого, 13:55
У Придністров'ї заявили, що не готові до зустрічі свого лідера із молдавським прем'єром у Львові, де відбудуться чергові переговори у форматі "5 +2", повідомляють у Міністерстві закордонних справ України.

"Ми очікували, що у Львові пройде зустріч прем'єр-міністра Молдови Володимира Філата та лідера Придністров'я Євгена Шевчука, однак на сьогоднішній день Придністровська сторона не готова до такої зустрічі", - розповів в.о. директора департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

Як повідомлялося раніше, міністр закордонних справ України Леонід Кожара 5 лютого заявив, що у Львові 19-20 лютого будуть проходити переговори по питанню врегулювання придністровського конфлікту у форматі "5 +2". "

Л.Кожара також нагадав, що питання врегулювання придністровського конфлікту є одним із пріоритетів головування України в ОБСЄ.

Формат "5 +2" передбачає, що Молдова і Придністров'я виступають на переговорах у ролі сторін конфлікту, Росія, Україна - гарантів і посередників, ОБСЄ - посередник, Євросоюз і США - спостерігачі.
Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати