Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Японія виділить $5,8 млн на відновлення Донбасу

13 листопада, 16:14

Уряд Японії надасть Україні грантову допомогу в обсязі $5,8 млн для реалізації проекту «Відновлення соціальних послуг та налагодження миру у Донецькій та Луганських областях», передає Укрінформ.

Відповідну угоду в четвер у Києві підписали міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Володимир Гройсман, координатор системи ООН в Україні, постійний представник ПРООН в Україні Ніл Вокер та Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Шігекі Сумі.

«Японія відчуває, що гостро необхідним зараз є надання допомоги Донбасу, оскільки зима вже близько», - наголосив Шігекі Сумі.

Проект буде реалізований протягом року у партнерстві з Мінрегіонбудом, Мінсоцполітики, МОЗ, Міносвіти і Держагентством з питань відновлення Донбасу, регіональною та місцевою владою, ЮНІСЕФ.

Як поінформував Гройсман, реалізація програми відбуватиметься у короткотерміновій, середньотерміновій та довготерміновій перспективі. «Зараз є три сектори в цій стратегії - відновлення інфраструктури, реінтеграція і адаптація людей, які живуть на звільнених територіях та відновлення економіки в цих регіонах», - сказав він.

Проект передбачає відновлення близько 15 соціальних служб. Список об'єктів інфраструктури, які потребують реконструкції, постійно оновлюється і може бути доповнений об'єктами територій, які будуть звільнені від терористів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати