Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Російський суд продовжив арешт Савченко на півроку

15 вересня, 12:03
ФОТО REUTERS

Донецький міський суд Ростовської області залишив народного депутата, депутата ПАРЕ, українську льотчицю Надію Савченко під вартою ще на 6 місяців. Про це повідомив адвокат Савченко Марк Фейгін.

"Сторона захисту починає заявлення своїх клопотань", - вже заявив він на своєму аккаунті у Twitter. За його словами, "перше клопотання захисту стосується повернення справи назад прокурору (ст.237 КПК). Раніше Фейгін повідомляв, "захист посилається на статус Савченко як делегата ПАРЄ, що користується імунітетом, який перешкоджає продовженню терміну утримання під вартою", але "звинувачення клопоче про продовження арешту на 6 місяців".

Адвокат повідомляв про посилення охорони навколо Донецького міського суду Ростовської області, де сьогодні продовжаться попередні слухання у її справі. Савченко доставили в автозаку з декількома машинами супроводу. На час її проїзду поліцейські не давали можливості перехожим ходити в районі суду. Після того, як колона заїхала на парковку суду, Савченко провели до будівлі через бічний вхід.

"Савченко та її захист наполягатимуть на розгляд справи колегією з трьох суддів", - писав Фейгін. "Надія передає всім привіт. Листи до неї стали доходити. Просить росіян теж писати", - повідомляв він.

Сім представників країн Євросоюзу та Сполучених Штатів також приїхали до будівлі Донецької міськсуду в Ростовській області. "Мета нашого візиту - спостерігати за ходом судового процесу", - сказав журналістам один з представників групи іноземних спостерігачів, передає Інтерфакс. Він зазначив, що у складі групи - представники Швеції, Нідерландів, Великобританії та Сполучених Штатів Америки. Представник цієї групи пояснив, що спостерігачі не мають наміру бути учасниками судового процесу.

27 серпня Московський суд визнав законним продовження терміну арешту народному депутату України Надії Савченко.

У Росії Н.Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі і незаконному перетині кордону. Українка всі звинувачення відкидає.

Нагадаємо, як повідомлялося, опублікована книга незаконно утримуваної в Росії української льотчиці "Сильне ім'я Надія".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати