Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

2 тисячі вінничан утворили "живий" герб України

16 жовтня, 09:24

Наймасштабніший флеш-моб відбувся у Вінниці. Студенти з різних навчальних закладів міста зібралися на стадіоні Вінницького медичного коледжу, щоб утворити найбільший «живий» герб України і висловити у такий спосіб свою відданість рідній державі. Ініціювали флеш-моб підлітковий клуб «Універ» та молодіжна рада на чолі із Дмитром Мирою.

«Студентський актив міста виступив з ініціативою провести флеш-моб за Україну. Ставши у «живий» ланцюг, ми висловлюємо свою любов до Батьківщини, а ще прагнемо підтримати наших бійців на сході, матерів, які оплакують своїх синів, дружин, котрі вчаться жити без чоловіків. Ми разом з ними у цей скрутний час. І, як одна велика студентська родина, готові докласти максимум зусиль, щоб патріотичний дух у суспільстві не згас, щоб розчаруванню не було місця в українській душі, – зауважив Дмитро Мира».

У флеш-мобі взяли участь студенти із понад 20 навчальних закладів міста. Чимало учасників були одягненні в українське вбрання або прикрашені державною символікою: хлопці у вишиванках і з прапорами на плечах, а дівчата – у віночках, хоча національного дрес-коду організатори не вимагали.

Шикувалися студенти упродовж години, кожен заклад зайняв місце за чітко визначеною розміткою. На чолі гербу встановили український прапор та написали великими літерами «Вінниця». Коли «живий» герб був повністю сформований, студенти заспівали гімн держави, потім кілька відомих українських хітів, а на завершення прокричали популярні кричалки про Путіна і «любих» сусідів.

Організатори дійства претендують на номінацію в Книзі рекордів України, як наймасовіший флеш-моб. Поки що цей рекорд належить Чернівцям. Там у 2013 році створили «живий» герб України за участі 680 жителів міста. У вінницькому флеш-мобі кількість учасників була значно більшою – 1948 студентів.

Оксана СОБКО, Ігор КАРЛИЦЬКИЙ (фото)

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати