Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Тернопільські волонтери формують "Великодній набір" для бійців АТО

20 лютого, 23:30

У Тернополі волонтери формують "Великодні набори" для захисників України. До складу таких наборів входитиме паска, домашня ковбаса і бочок, хрін з бурячком. Волонтери просять усіх небайдужих долучитись до цієї акції і приносити продукти на склад Логістичного центру допомоги бійцям АТО (Тернопіль, вул. Збаразька, 16). Для приготування пасок потрібні наступні інгредієнти: борошно, яйця, цукор, масло, родзинки, цукати; для ковбаси: м’ясо, спеції та часник; для бочку: перерощене сало. Волонтери просять приносити також хрін і бурячок.

“Ми вже активно збираємо сало і м’ясо. Будемо звертатися до підприємців, вже звернулися до продавців ринку. Консультувалися й з виробниками ковбас, вони порадили завакуумувати м’ясні вироби. За допомогою цієї технології термін придатності ковбаси збільшується до двох місяців. Тому вирішили, що професійним вакуумом будемо витягувати повітря. Що стосується приготування пасочок, вони будуть з цукатами. Дівчата зараз шукають рецепти. Окрім цього, традиційно надішлемо листи, щоб наші бійці відчували, що тут, в Тернополі, в них є тил”, – каже волонтер Вікторія Лень.

Волонтери групи “Смаколики для АТО м. Тернопіль” першу допомогу надіслали бійцям восени.

“Все почалося з домашньої випічки. Пізніше зготували і передали бійцям сушену заготовку борщиків. Наступну партію наших кулінарних виробів передали в зону АТО на День святого Миколая. Тоді напекли понад сто кілограмів печива. Накупили також понад 77 кілограмів цукерок за кошти, зібрані на благодійному ярмарку. Загалом до Дня св. Миколая сформували і передали нашим воїнам 200 пакуночків. На різдвяні свята зготували для них кутю. Собівартість одного пакета обходилася у 70 гривень. Ми запакували понад 500 порцій. Тепер вже збирали сало, нарізали до борщиків по 300 грам сала. В тиждень передаємо в зону АТО 200 порцій борщиків. А на День святого Валентина надіслали бійцям валентинки і листи”, – розповідає волонтер Вікторія Лень.

Приготування різних страв для бійців АТО це безперервний процес для волонтерів. Тернопільські господині готують, печуть, нарізають овочі вдома. По четвергах усі збираються і пакують допомогу для відправки в зону АТО.

Охочі підтримати бійців і підключитися до волонтерського руху можуть зателефонувати за наступними номерами: 067 344 444 0 (Вікторія Лень ), 097-205-50-55 гаряча лінія Логістичного центру допомоги бійцям АТО.

 

Тамта ҐУҐУШВІЛІ, Тернопіль, фото з соцмережі, зі сторінки “Смаколики для АТО м. Тернопіль”

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати