Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Росії подали заявку на референдум про відокремлення Петербурга від РФ

21 березня, 10:38

У Санкт-Петербурзі подали в Держвиборчком заявку на референдум про відділення міста від Російської Федерації. Зробили це активісти молодіжного демократичного руху "Весна" .

У заявці два питання : 1) Ви за возз'єднання Петербурга з Європою на правах комуни Князівства Ліхтенштейн? 2 ) Ви за відновлення дії законодавства Петербурга 1992 року і за статус Петербурга як частини Російської Федерації?

Документ прийняли без заперечень, зареєстрували і дали йому порядковий номер. Відповідь доведеться чекати протягом 30 днів, потім, якщо в заявці не знайдуть недоліків, її передадуть на затвердження в Законодавчі збори, якщо і воно схвалить ідею референдуму, його організаторам доведеться ще зібрати 40 тисяч підписів, повідомляє Радіо Свобода.

Активісти "Весни" заявляють, що їхня головна мета - показати, що в сьогоднішній Росії референдуми в принципі неможливі, тобто не працює стаття Конституції, що забезпечує право громадян виявляти свою волю шляхом референдуму. За словами Миколи Артеменка - активіста, який подавав заявку в Міськвиборчком, він робить це вже всьоме. Коли він зі своїми однодумцями намагався ініціювати референдуми щодо гострих міських проблем, наприклад, по Охта -Центру, він завжди отримував відмову.

Інша мета активістів - показати, що референдум, що пройшов в Криму, не мав під собою, на їхню думку, жодних законних підстав, і що російська влада при ухваленні рішень оперує подвійними стандартами. Питання, сформульовані в заявці, повинні, на думку авторів, не сприяти відділенню Петербурга від Росії, а показати абсурдність ситуації в країні.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати