Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Гройсман планує зменшити кількість інспекцій в чотири рази

30 липня, 19:43
Фото telegraf.com.ua

З 80 різноманітних інспекцій, контролюючих органів та департаментів контролю у міністерствах має залишитися не більше, ніж 20 контролюючих інстанцій.

Про це сьогодні йшлося на розширеній нараді під головуванням віце-прем’єр-міністра – міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимира Гройсмана за участі міністрів, представників міністерств та контролюючих органів, де обговорювалось питання скорочення кількості центральних органів виконавчої влади, що здійснюють державний нагляд (контроль) у відповідних сферах.

"Витрати державного бюджету на утримання різноманітних інспекцій та контролюючих органів складають понад 24 млрд. грн. на рік, в цих структурах працюють тисячі людей, і в той же час за рахунок хабарів щорічно виводиться в тінь, за різними оцінками, майже 100 млрд. грн. В 4 рази оптимізуємо кількість інспекцій, чисельність держслужбовців, відповідно зменшиться фінансування", - зазначив Гройсман під час виступу. 

Як повідомляє у прес-службі Мінрегіону, Володимир Гройсман оголосив про формування робочої групи з представників органів виконавчої влади, яка вже на початку наступного тижня має сформувати пропозиції щодо переліку тих функцій контролю, які необхідно здійснювати в найважливіших секторальних напрямках.

«Під необхідні функції будемо формувати структуру, тобто кількість інспекцій, чисельність персоналу, фінансування», – підкреслив віце-прем'єр-міністр.

Напередодні прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк дав доручення на 70% скоротити  витрати на утримання органів центральної виконавчої влади, які здійснюють контрольно-наглядові повноваження.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати