Skip to main content
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

До 30-річчя телескопа Hubble NASA опублікувала надзвичайний знімок

26 April, 22:58
Фото: NASA/Hubble

24 квітня космічний телескоп Хаббл відзначив своє 30-річчя. Щоб відсвяткувати цю подію, астрономи випустили спеціальне ювілейне зображення двох прекрасних туманностей під назвою NGC 2020 та NGC 2014, які лежать в межах галактики-супутника Чумацького Шляху - Великої Магелланової Хмари.

Про це повідомляє BBC.

Фахівці представили 3D-візуалізацію знімків, отриманих Хабблом, що дозволяє випробувати неймовірне відчуття польоту крізь космічний простір. Це тривимірне зображення є результатом кількох тижнів роботи команди фахівців з візуалізації в Інституті космічних телескопів (STScI) в Балтіморі, США.

Команда під керівництвом Грега Бекона та доктора Френка Саммерса перетворила багато найбільш захоплюючих зображень Хаббла в 3D-візуалізації - від ефектної туманності Оріона до казкової галактики Вир.

У відео, що відтворює 3D-візуалізацію знімків NGC 2020 та NGC 2014, старший науковий співробітник проекту Хаббл, доктор Дженніфер Вісман, описує поточний стан телескопа та підсумовує внески Хаббла в астрономію протягом 30-річної кар'єри.

Delimiter 468x90 ad place

Subscribe to the latest news:

Газета "День"
read