Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

НАТО працює над тим, щоб надіслати в Україну більше систем протиповітряної оборони, - Столтенберг

18 квітня, 22:24
Фото newsroom.consilium.europa.eu

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг зробив у четвер 18 квітня заяву, що НАТО працює над тим, аби надіслати Україні більше систем протиповітряної оборони. Про це він заявив журналістам у кулуарах зустрічі. міністрів закордонних справ G7 в Італії, пише УНН.

Зараз ми маємо обнадійливі повідомлення, знаки від Конгресу США про те, що найближчими днями вони проголосують за пакет у 61 мільярд доларів США для України. …Ми зібрали дані про різні системи протиповітряної оборони, які ми маємо в НАТО, і зосередилися на системах Patriot. І ми працюємо з союзниками, щоб переконатися, що вони передислокують деякі свої системи в Україну.

 — сказав Столтенберг.

Деталі

Столтенберг також заявив, що Україні можуть бути надані й інші системи оборони, в тому числі зенітно-ракетний комплекс NASAMS.

НАТО посилено працює над тим, аби Україна мала захист. Він також додав, що затримки з наданням такої допомоги шкодять зусиллям Києва у протистоянні росіянам, які наступають.

Тож зараз необхідно забезпечити більш надійну та інституціоналізовану структуру підтримки України, і ми обговорюємо, як ми можемо встановити це в рамках НАТО в найближчому майбутньому, у поєднанні зі значним багаторічним періодом фінансової застави, тому що нам потрібна передбачувана, нам потрібна надійна, нам потрібна довгострокова підтримка України, щоб гарантувати, що ми заповнимо прогалини та надамо більше підтримки Україні.

– зазначив Столтенберг.

Додатково

Раніше Столтенберга анонсував, що у п'ятницю відбудеться засідання Ради Україна-НАТО. Очікується, що на ньому віртуально буде присутній Президент України Володимир Зеленський.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати