Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Через знищення ворогом Трипільської ТЕС значно збільшиться навантаження на атомну енергетику – Григорій Плачков

12 квітня, 11:43
Фото з архіву "Дня"

Під час нічної масованої атаки на Україну в ніч проти четверга, 11 квітня, ворог зруйнував Трипільську ТЕС у Київській області. Окрім інших наслідків такі руйнування вплинуть на зростання навантаження на атомну енергетику.

На цьому під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ наголосив ексочільник Державної інспекції ядерного регулювання Григорій Плачков.

«Був достатньо серйозний удар нанесений по Трипільській тепловій електростанції. І ворог гатить з 22 березня по нашій об’єднаній енергосистемі, по наших ключових підстанціях  НЕК «Укренерго». Думаю, що це достатньо велика шкода для нашої енергосистеми. Тому треба відновлювати, треба намагатися відновити маневрові потужності, тому що атомна енергетика все ж таки є базовою, її розвантаження та навантаження є достатньо складним. А теплові електростанції, теплоелектроцентралі, гідроелектростанції, гідроакумулюючі електростанції в них така роль пом’якшення вечірніх та ранкових піків і для того, щоб згладити нічні провали. Тому достатньо серйозна шкода була нанесена по об’єднаній енергосистемі України», – пояснив він.

За його словами, наразі атомна енергетика має максимальне навантаження, однак після чергових ударів росіян та завданих ними руйнувань, на атомну енергетику буде ще більше навантаження.

«На нашу атомну енергетику і так максимальне навантаження, тому що цієї зими працювали всі атомні енергоблоки на підконтрольній Україні території. Але ж вічних двигунів не буває, треба перезавантажувати паливо, треба ремонтувати обладнання, енергоблоки необхідно виводити в ремонти. Тому, я думаю, що на атомну енергетику ляже така велика роль, і так вже велика роль, і вона є островком стабільності. А зараз, я думаю, що ще більше ляже відповідальності на атомників, для того, щоб пройти літній сезон, тому що буде підвищення температури, всі будуть вмикати кондиціонери, споживання виросте. І для проходження осінньо-зимового максимуму вийшли, треба готуватися до наступного опалювального сезону», – зазначив він.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати