Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Львові перепрофільовують будівлі, аби розселити ВПО

28 квітня, 09:21

«День» неодноразово розповідав про величезне число вимушених переселенців, які почали прибувати до Львова й області з перших днів війни. Приїжджають досі. Меншими потоками.

За інформацією Львівської міської ради, у Львові – понад 200 тисяч ВПО. А в обласній адміністрації говорять про понад 300 тисяч тимчасово прихищених.

Кілька днів тому мерія звітувала про початок роботи першого контейнерного містечка для ВПО у Стрийському парку, куди перейшли жити 350 осіб. Добігають кінця роботи з благоустрою території другого модульного містечка у Франківському районі міста – на території між коледжами на вул. Науковій-Пулюя.

Варто нагадати, що ті модулі для ВПО надав Львову польський уряд.

Шукає міська влада й власні ресурси. Один із таких ресурсів – довгобуд Народний дім у селі Великі Грибовичі (8 км від Львова), що стане тимчасовим прихистком для переселенців. Кажуть у ЛМР, що будівля, яку почали зводити ще 2006-го, на 90% готова. Зараз хочуть скоригувати проєкт так, щоб якнайшвидше завершити ремонти та тимчасово поселити там до 150 людей, які потребують житла.

Завершити ремонтні роботи на об'єкті та перепрофілювати будівлю для тимчасового проживання ВПО хочуть коштом доброчинців. Ідеться про 15–20 млн грн., які для міського бюджету в умовах війни, кажуть у ЛМР, є непідйомними. Єдина можливість реалізувати проєкт – залучити благодійну допомогу, насамперед, у вигляді відповідного обладнання. Про це повідомляють у департаменті міської агломерації. За словами директора департаменту Юрія Лукашевського, у Народному домі – 17 кімнат по 20 квадратних метрів. Є можливість без суттєвих перепланувань облаштувати їдальню, кухню, душові, санвузли, також – кімнати для прання та сушіння одягу.

У міській раді вже говорять про те, що після перемоги у російсько-українській війні Народний дім виконуватиме свою першочергову функцію.

Тетяна КОЗИРЄВА, «День», Львів

Фото ЛМР

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати