Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Відомі волиняни - народний депутат і почесний консул хотіли виїхати з України, але отримали відмову

14 березня, 14:01
Фото: Reuters

Про це повідомила у своїй фейсбук-сторінці Ольга Булковська, головний редактор у Перший.

Вона пише: «На кінець доби 11 березня спробу виїхати за межі України зробили двоє знаних волинян. Народний депутат України Степан Івахів та екснардеп, почесний консул Литви в Луцьку Сергій Мартиняк намагалися залишити територію України через пункт пропуску «Устилуг» на автомобілі, яким кермував Мартиняк.

Вони задекларували для переміщення доволі пристойні суми у валюті: Івахів – 310 тисяч, Мартиняк – 400 тисяч доларів. Їм обом вручили рішення про відмову. До слова, дипломатичний паспорт Степан Івахів виробив лише 9 березня 2022 року».

Текст про спробу перетнути кордон цими відомими волинянами було раніше опубліковано на Першому, але дуже швидко текст зник. Залишається лише публікація головного редактора сайту.

Благодійний фонд Івахіва, між іншим, носив назву «Патріот Волині», а Мартиняка – «Європейський вектор».

Волинян цікавить і те, чому не чути народного депутата Ігоря Палиці. На десятий день війни на сайті його благодійного фонду «Тільки разом» з’явився коментар Палиці про те, що гуманітарну допомогу фонд спрямовує щодня у гарячі точки, що виділено на це 30 мільйонів гривень. Народний депутат зазначив, що коментувати ситуацію в Україні зараз може лише Президент, що сам він перебував і перебуває в Україні.

Наталія МАЛІМОН, «День», Луцьк

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати