Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Британська розвідка: у російських судах знаходиться рекордна кількість справ про дезертирство

24 квітня, 15:41

 

У військових судах російської федерації розглядають рекордну кількість справ про дезертирство, також є рекордною кількість прохань від громадян країни-агресорки про притулок в іноземних країнах.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Британії станом на 24 квітня.

Британські аналітики посилаються на дані російського незалежного видання "Медіазона", яке пише, що у березні російські військові суди засудили за дезертирство рекордну кількість військовослужбовців Збройних сил росії – 64 особи.

Загалом же з моменту "часткової" мобілізації у вересні 2022 року кількість таких справ у судах становить 7400, найбільше з них припадає на Московську область – 496.

У британській розвідці наголошують, що "багато солдатів, яких вдалося розшукати і які постали перед військовим судом, отримавши умовні терміни, повернулися до своїх частин і на фронт".

Також і Міноборони Британії зазначають, що рекордного рівня сягнула і кількість прохань про надання притулку в західних країнах від громадян росії, які ухиляються від військової служби.

У відомстві підкреслюють, що російські солдати, в тому числі примусово призвані під час "часткової" мобілізації у вересні 2022 року, зобов'язані залишатися на військовій службі на невизначений термін з невеликою перспективою звільнення.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати