Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

16 українських дітей, примусово депортованих до росії, були звільнені та возз'єдналися зі своїми сім'ями завдяки допомозі Катару

25 квітня, 12:22

16 українських дітей, раніше примусово депортовані до росії, були звільнені та возз'єдналися зі своїми сім'ями завдяки допомозі Катару, повідомив Президент України Володимир Зеленський пізно ввечері 24 квітня, пише УНН.

Група із 16 українських дітей разом із рідними перебуває в Катарі для проходження медичної, психологічної та соціальної реабілітації. Усі вони раніше були примусово депортовані до росії, але завдяки сприянню Катару були звільнені та возз’єдналися зі своїми сім’ями

- написав Зеленський у X.

З його слів, 24 квітня в Досі з ними зустрілися уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець і державна міністерка міжнародного співробітництва МЗС Катару Лолва Аль Хатер.

"Тисячі інших примусово депортованих українських дітей усе ще залишаються в росії. Боляче усвідомлювати, що час минає, а вони дорослішають далеко від своїх родин і батьківщини. Разом ми маємо докласти всіх зусиль, щоб повернути кожну дитину додому. І я дякую всім у світі, хто допомагає нам із цим нелегким завданням", - зазначив Президент.

При цьому Глава держави висловив глибоку вдячність Катару й особисто Еміру Катару шейху Таміму бін Хамаду Аль Тані за допомогу Україні на цьому життєво важливому напрямі. "Ми сподіваємося на подальшу плідну співпрацю та повернення більшої кількості наших дітей", - наголосив Зеленський.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати