Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Єврокомісія завершує розробку своєї пропозиції щодо 14-го пакету санкцій проти москви за вторгнення в Україну

25 квітня, 11:22

Європейська комісія, як очікується, запропонує санкції щодо суден, які доставляють північнокорейське військове обладнання до росії, а також танкерів, які порушують стелю цін країн G7 на російську нафту, з посиланням на джерела в ЄС в середу повідомило Reuters, пише УНН.

Деталі

Єврокомісія завершує розробку своєї пропозиції щодо 14-го пакету санкцій проти москви за вторгнення в Україну.

Західні держави звинуватили Північну Корею у постачанні зброї, у тому числі балістичних ракет і боєприпасів, для підживлення воєнної машини росії. У лютому Сполучені Штати заявили, що з вересня Північна Корея поставила понад 10 000 контейнерів із боєприпасами та супутніми матеріалами.

Єврокомісія, як повідомляється, також прагне запровадити санкції проти нафтових танкерів так званого "тіньового флоту", які вивозять російську нафту, порушуючи стелю цін на нафту країн G7.

У документі, як вказано, зазначено, що до списку осіб, які підпадають під санкції, очікується додавання 40 компаній. До них входять російські компанії, що закуповують обладнання для збройних сил, а також компанії третіх країн, які продають росії електроніку, напівпровідники та чіпи, що використовуються у військових цілях.

Компанії з третіх країн базуються в Об'єднаних Арабських Еміратах, Киргизстані, Туреччині та Китаї та продають у росію обладнання європейського та американського походження, ідеться у документі.

Цього тижня Єврокомісія проводить неофіційні обговорення з країнами-членами ЄС, перш ніж подати свою пропозицію на обговорення Ради ЄС, повідомили джерела.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати