Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

29 березня, 15:53

Постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева заявляє, що російське населення, яке приїхало після окупації, повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій, повідомляє агентство Інтерфакс-Україна.

"Когнітивна деокупація - це зміна наративів і робота з ворожими наративами... Я думаю, що в найближчий період ми зможемо презентувати вже повною мірою цей документ, він зараз перебуває в українському уряді", - сказала вона на Всеукраїнському форумі "Культурна та інформаційна реінтеграція деокупованих територій" у Києві в п'ятницю.

Ташева зазначила, що Стратегію когнітивної деокупації можна буде опрацювати на Криму, а далі масштабувати на інші окуповані території, оскільки багато елементів є універсальними.

"Ми вже розробили план з виконання цієї стратегії, який включає освітній елемент, інформаційний елемент, культурну дипломатію, для того, щоб до моменту кінетичної деокупації, фізичного звільнення території, ми могли деякі дії здійснювати", - додала вона.

Ташева констатувала, що на окуповані території приїхало багато російського населення. "Але в нас щодо цього є стратегія, що всі ці люди мають виїхати з території Кримського півострова або інших окупованих територій. Нам треба буде працювати з усіма людьми, які там є. Нам не потрібна випалена земля - нам потрібна територія з людьми", - заявила вона.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати