Перейти к основному содержанию
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Повинні бути жорсткі санкції за порушення»

Поліція проводить розслідування через вимирання червонокнижних птахів у заповіднику «Асканія-Нова»
13 января, 10:57

Поліція Херсонщини проводить розслідування через вимирання червонокнижних птахів у заповіднику «Асканія-Нова».  «У ході моніторингу соціальних мереж співробітниками поліції був виявлений факт вимирання червонокнижних журавлів у заповіднику «Асканія-Нова». Наразі поліцією відкрите кримінальне провадження, проводиться досудове розслідування», — йдеться у дописі у Facebook обласної поліції. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 239 «Забруднення або псування земель» Кримінального кодексу України. Впродовж тижня вимерло понад 180 сірих журавлів, занесених до Червоної книги України.

Віктор ГАВРИЛЕНКО, директор Біосферного заповідника «Асканія-Нова» імені Ф. Е. Фальц-Фейна, коментує «Дню»:

— Дійсно, факт масового отруєння сірих журавлів зафіксовано. Це пізня зграя, яка залишилася зимувати на Херсонщині. Нормально зимували, доки не знайшли отруйне поле. Наразі з’ясовуємо, що це за отрута і, головне, де і хто її розсипав. Вже є деякі припущення, але треба дочекатися лабораторних висновків. За мою практику, а це понад 30 років, таке масове отруєння журавлів вперше. Хоча подібні випадки бувають. Люди травлять шкідників на полях.

Переконаний, що так відбувається через відсутність контролю за використанням отрутохімікатів. Мають бути дозволи, щоб чітко розуміти, хто, що і де використовує і як це може зашкодити довкіллю. Також повинні бути жорсткі санкції за порушення. Бо люди не бояться малих штрафів. Вони знають, що можуть заплатити кількасот гривень і далі робити те саме.

Delimiter 468x90 ad place

Подписывайтесь на свежие новости:

Газета "День"
читать