Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Сьєрра-Леоне загинули українські миротворці

09 листопада, 00:00

Поблизу столиці Сьєрра- Леоне Фрітауна зазнав катастрофи вертоліт Мі-8 українського миротворчого контингенту місії ООН. На борту знаходилися четверо членів екіпажу — офіцери 20-го окремого вертолітного загону Збройних сил України і троє пасажирів (співробітники місії ООН у Сьєрра-Леоне). Як повідомили агентству Інтерфакс-Україна у прес-службі Міністерства оборони, катастрофа сталася 7 листопада близько 23.50 за місцевим часом (різниця з київським — 2 години). Згідно із заявкою місії ООН, вертоліт здійснював плановий політ за маршрутом Хайстінгс — Фрітаун — Лунгі — Фрітаун — Хайстінгс, загальна відстань — близько 50 кілометрів. З населеного пункту Хайстінгс машина вилетіла о 22.56 за місцевим часом. О 23.50 командир вертольота мав вийти на зв’язок із центром координації польотів місії ООН. Плановий зв’язок не відбувся. У зв’язку з цим через двадцять хвилин у повітря було піднято вертоліт пошуково-рятувальної служби, екіпаж якого виявив на воді уламки зниклого вертольота. Одразу до рятувальних робіт було залучено ще один вертоліт і чотири човни.

Під час пошуково-рятувальних робіт було знайдено тіла командира екіпажу підполковника Володимира Савчука, льотчика- штурмана капітана Сергія Філіповича та одного представника ООН. Доля інших, зокрема, бортового перекладача вертолітної ланки капітана Сергія Аюшева та бортового авіаційного техніка вертольота старшого лейтенанта Андрія Куликова, поки невідома. Пошуки тривають. Для з’ясування причин і обставин катастрофи вертольота Мі-8 створено спеціальну комісію.

На сьогодні у Сьєрра-Леоне знаходяться 644 українські миротворці, включно із спостерігачами. У складі 20-го окремого вертолітного загону Збройних сил України 110 чоловік. Це один з найбільших українських миротворчих контингентів. Місяць тому, 8 жовтня, у Кодорській ущелині Абхазії в районі, до якого проникло грузино-чеченське бандитське формування, було збито вертоліт Мі-8. Загинули п’ятеро членів місії військових спостерігачів ООН, перекладачка та три члени українського екіпажу. З 1992 року через український миротворчий контингент пройшло майже 9000 військовослужбовців. За ці роки близько 30 з них загинули, понад 50 було поранено.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати