Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ВООЗ визнала вірус Зіка загрозою міжнародного масштабу

01 лютого, 21:43
Фото Reuters

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) вважає нинішню спалах лихоманки Зіка в країнах Південної та Північної Америки надзвичайною ситуацією.

Про це заявила в Женеві генеральний директор ВООЗ Маргарет Чан, підбиваючи підсумки наради членів комітету ВООЗ з надзвичайних ситуацій, передає "УНН".

У Південній та Північній Америці швидкими темпами поширюється вірус лихоманки Зіка, він охопив уже 23 країни.

Лихоманка Зіка передається людям через укуси комарів. Захворювання давно знайоме експертам ВООЗ. Саме по собі воно не представляє великої небезпеки ні для дорослих, ані для дітей. Однак зараження вагітної жінки може привести до дефектів розвитку плоду.

Як підкреслила Чан, ситуація викликає серйозну стурбованість у експертів ВООЗ з кількох причин. По-перше, хвороба може найближчим часом поширитися на інші країни. При цьому в нових районах зараження у населення немає імунітету до вірусу Зика. А у медиків немає вакцин проти захворювання, можливостей його оперативної діагностики і специфічних методів лікування.

З цих причин у ВООЗ і прийняли рішення терміново створити Надзвичайний комітет, який координуватиме роботу щодо боротьби з вірусом. Його члени проведуть першу зустріч в Женеві вже в найближчий понеділок, 1 лютого.

Нагадаємо, що всесвітня організація охорони здоров'я провела у понеділок, 1 лютого, екстрене засідання, щоб вирішити, чи треба оголошувати надзвичайні заходи в міжнародній сфері охорони здоров'я через вірус Зіка.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати