Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Мер Ніцци відвідав окупований Крим

02 березня, 11:10
Фото Reuters

Мер Ніцци Крістіан Естрозі відвідав окупований Крим, де підписав з керівництвом Ялти "лист про наміри" і відновлення дружніх стосунків.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Крістіана Естрозі, передає Євопейська правда.

Делегація мера Ніцци за участю посла РФ у Франції Олександра Орлова перебувала з візитом в окупованому Криму з 26 лютого по 1 березня.

У Естрозі назвали візит делегації дуже "символічним", оскільки він був здійснений вперше з часу "проведення референдуму про незалежність і приєднання до Росії".

При цьому на сайті мера, який раніше вже висловлювався на підтримку дій РФ, наголошується, що Ялта входить до складу Російської Федерації.

"Продовжуючи підписання угоди про побратимські стосунки між Ялтою і Ніццою 26 листопада 1960 року, мер Ялти Андрій Постенко у присутності посла РФ у Франції зустрівся з мером Ніцци для підписання листа про наміри з розвитку дружніх відносин і поновлення побратимських відносин між Ялтою і Ніццою", - йдеться у повідомленні на сайті Естрозі.

З боку Крістіана Естрозі це вже не перший прояв дружніх почуттів щодо Росії. Під час візиту до Москви він розкритикував уряд Франції через небажання постачати "Містралі". Також на знак підтримки Російської Федерації написав кілька повідомлень російською мовою в Twitter.

Раніше повідомлялося,  що МЗС закликає усіх іноземних громадян чітко дотримуватися законодавства України та порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї.

"В Україні реагуватимуть на будь-які факти порушення встановленого порядку. До порушників будуть застосовані визначені законодавством України обмеження, зокрема шляхом заборони на в’їзд на територію України", - наголошується у заяві.

У результаті таких неузгоджених з Україною візитів в’їзд в Україну забороняли вже кільком групам депутатів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати