Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Понад 70 % українців вважають Росію державою-агресором, - опитування

02 квітня, 15:32
Фото Reuters

Переважна більшість українців вважають, що Росія є державою агресором, а "ДНР" та "ЛНР" - терористичними організаціями. Такими є результати соціологічного дослідження, проведеного Центром Разумкова з 6 по 12 березня  2015 року, передає "Українська правда"

Агресором Росію вважають 71,8% опитаних, непричетною до конфлікту її вважають лише 8,4%, вагалися з відповіддю – 19,8% опитаних. 66,1% опитаних вважають "ДНР" і "ЛНР"  терористичними організаціями, які не мають права представляти населення відповідних територій. При цьому 19,6% вважають, що "ДНР" і "ЛНР" є представниками населення відповідних територій. Вагалися з відповіддю 14,2% громадян.

Загарбницькою війною Росії проти України ситуацію вважають 56,1% опитаних. Громадянським конфліктом між проукраїнськи і проросійськи налаштованими жителями України це вважають 15,6%. 18,6% вважають, що це Боротьба між Росією і США за сфери впливу, що ведеться на території України, вагалися з відповіддю – 9,7%.

Було опитано 2009  респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Вибірка опитування будувалася як багатоступенева, випадкова із квотним відбором респондентів на останньому етапі. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати