Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Відні пройшов мітинг на підтримку біженців

04 жовтня, 17:32

У столиці Австрії Відні сьогодні, 4 жовтня, десятки тисяч людей вийшли на мітинг на підтримку біженців, які прибувають до країни, повідомляє The Local.

Організатори стверджують, що в акції взяли участь близько 60 тисяч осіб. Поліцейські заявили про присутність 20 тисяч учасників мітингу.

Акція на підтримку біженців відбулася на тлі заяв австрійської Партії свободи (FPO), лідер якої пропонує побудувати паркан на кордоні, щоб зупинити потік мігрантів.  За тиждень в Австрії відбудуться місцеві вибори, на яких FPO має хороші шанси на перемогу, в тому числі у Відні.

Австрія є ключовим перевалочним пунктом для багатьох біженців, які прибули з Сирії через Східну Європу. У вересні до Австрії прибули майже 170 тисяч біженців, але більшість з них не планують там лишатися, а прагнуть потрапити до Німеччини.

Нагадаємо, 14 вересня австрійський міністр закордонних справ Себастьян Курц висловився за "рішучі дії в умовах кризи біженців" та запропонував ввести прикордонний контроль, як це зробила Німеччина.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати