Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Десантники у зоні АТО з почестями перепоховали останки червоноармійця

06 липня, 15:45

Бійці з почестями перепоховали останки червоноармійця в зоні АТО. Про це повідомив в Facebook волонтер Юрій Бірюков.

"А давайте я вам розповім про те, як" війська української хунти топчуть могили предків, полеглих у Великій Вітчизняній". Хочете? Легко! Два тижні тому бійці 79 бригади зайняли стратегічну висоту на кордоні з росією (вибачте, поки не можу себе змусити писати назву цієї держави з великої літери). Почали обкопуватися, готувати позиції, зміцнюватися. І в одному з окопів виявили останки загиблого червоноармійця. Судячи з дати на газеті - в липні 1943 року", - написав він у соцмережі.

"Він був кулеметником, біг на позицію з двома дисками від ДП (ручний кулемет системи Дегтярьова). Вибухом відірвало руку, відкинувши її на півтора метра. Диски так і залишилися в руках, загинув миттєво. Напевно його трохи присипало землею, напевно, тому їх знайшли. При собі була небезпечна бритва з ініціалом І. на лезі, газета, трохи різаний папір для самокруток. Більше нічого не збереглося ", - розповів волонтер.

"Десантники викопали і склали останки, все сфотографували, викопали могилу і збиралися влаштувати урочисте поховання. Замкомбата (пам'ятаєте, ми вітали його з днем народження, тортик привезли) ніс коробку з останками до могили. І в цей момент наші позиції накрили з 120 мм міномету. А, так, це було під час перемир'я! Замкомбата розповідав, що він разом з це коробкою впав в ТОЙ самий окоп, і притискаючи останки до себе, думав - правило непотрапляння снаряду в воронку від попереднього зберігається 70 років потому чи ні? Відповідь: частково. Осколок міни увійшов в ґрунт в 15 сантиметрах над ним. Якби він не прикривав би собою коробку - осколок увійшов би в тіло", - повідомив Бірюков.

"Останки поховані, з відданням військової честі. Це принципово. Вони - воїни", - написав волонтер.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати