Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В Ужгороді з’явилися "томати Воргола"

07 серпня, 13:35
Фото Вікторії Жуйко

Стовпчик з імітованих банок томатного супу «Campbell's» встановили на одній з вулиць міста. Прикрасили його вершечок апетитним помідором.

Автор такого творіння - знаний у краї та поза його межами скульптур Михайло Колодко. Саме він створив колекцію міні-скульптур відомих постатей та героїв, які можна побачити в обласному центрі Закарпаття.

Стовпчик встановили зовсім нещодавно, однак закарпатці та туристи охоче фотографуються поряд з ним. «Ми зробили цю незвичну скульптуру задля того, аби привернути увагу закарпатців до їх всесвітньо відомих земляків, які досягли шаленого успіху, і Енді Воргол один із них. Наша мета – показати, що для людини, яка поставила мету – можливо все. Цю традицію плануємо продовжити, встановлюючи скульптури, які асоціюватимуться з іншими відомими людьми» - розповів «Дню» Михайло Колодко.

Банки з томатним супом вибрали тому, що це один з тих предметів, які найбільше асоціюються з Ворголом. «Він любив цей суп, з’їдав банку щодня і зображав його на своїх полотнах. Відомий у США «Campbell's» у нас на Закарпатті традиційно називають «парадичковою поливкою». Мабуть такі кулінарні вподобання у нього були на генетичному рівні» - посміхаючись, поділився здогадками пан Михайло. 

Вікторія Жуйко, Ужгород

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати