Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В Ужгороді вслід за сакурами зацвіли павловнії (фото)

08 травня, 09:16

Одразу кілька дерев, які ще називають адамовими, розквітли в обласному центрі Закарпаття.

Особливість цих дерев – любов до м’якого та теплого клімату, тому в Україні, окрім Ужгорода, вони ростуть ще в Одесі. Квіти дерева нагадують дзвіночки, вони  не тільки привертають увагу своїм фіолетовим забарвленням, а й  солодким ароматом. Фотографуються на фоні дерева як закарпатці, так і туристи.

Як розповів «Дню» завідувач кафедри ботаніки біологічного факультету Ужгородського національного університету Олег Колесник, дерево не є таким старим, як його вважають, адже висаджено воно було у другій половині ХХ століття, і це не єдина павловнія, яка росте в Ужгороді. Ще декілька можна знайти на території історичної частини обласного центру, місцевий клімат їм до вподоби. Також науковець зазначає, що дерево має цвісти щороку, однак дійсно є роки, коли воно не цвіте. Причина – холодна зима, адже рослина є теплолюбною.

Привезли дерево до Ужгорода з Азії. Період цвітіння його буде залежати від погоди, якщо буде спека – відцвіте значно швидше. Батьківщиною більшості видів роду є Східна Азія — Японія, Корея, Китай, Лаос, В'єтнам. Назване дерево в честь російської принцеси Анни Павлівни, дочки Павла І.

Вікторія Жуйко, Ужгород, фото авторки 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати