Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Києві звалили пам'ятник Леніну (оновлено, фото)

08 грудня, 18:40

У Києві звалили пам'ятник Леніну. Про це у соціальній мережі Twitter першими повідомили учасники євромайдану.

"Ленін впав! #Євромайдан #Київ", - пише Данило Гальцький (@lviv1256).  "Нема Леніна!!! Про цей пам'ятник залишаться хороші спогади... Шкода його, але давно вже пора. R.I.P. Lenin", - пише Роза (@Roz_And).

Лідери опозиції - Арсеній Яценюк , Олег Тягнибок та Віталій Кличко не взяли на себе відповідальність за знесення пам'ятника, проте позитивно іронізують з цього приводу.

"Яке безглузде самогубство, громадяни !", - Сказав лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок на брифінгу в неділю, коментуючи інцидент з пам'ятником. У свою чергу лідер "УДАРу" Віталій Кличко запевнив: "Ніяких рішень щодо Леніна не приймалося і взагалі не обговорювалося на штабі". "Я думаю, що Ленін впав від заздрощів. Знаєте чому? Ленін зробив тільки одну революцію, а Янукович дві", - резюмував лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

Біля пам'ятника зібралося багато спостерігачів. Один із присутніх взяв великий молоток і намагався ще більше його розбити.

Люди скандували: "Геть ката українського народу!".

Пам'ятник встановили 5 грудня 1946. Фігура Леніна виготовлена ​​з червоного полірованого граніту висотою в 3,45 метра, який встановлений на циліндричному постаменті заввишки в 6,8 метра, діаметром в 1,88 метра з чорного полірованого лабрадориту на квадратному гранітному стилобаті. Монумент зроблений з рідкісного матеріалу - карельського кварциту, з нього будували Мавзолей у Москві.

Інформація "Дня", з Твіттера, Інтерфаксу

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати