Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Буковині збільшилася кількість пар, які хочуть усиновити дітей

09 січня, 11:26

За словами начальника служби у справах дітей Чернівецької облдержадміністрації Юлії Яківчек, останніми роками на Буковині помітно збільшилася кількість тих, хто хоче всиновити чи взяти під опіку покинутих батьками дітей і сиріт.  

«Лише у нашій службі у черзі на всиновлення перебуває 48 подружніх пар, а ще ж є аналогічні черги у кожному районі, - пояснює Ю. Яківчек. – Найбільш охоче, звісно, всиновлюють маленьких діток, хоча, приміром, торік на Буковині усиновили дівчаток-підлітків 14 і навіть 16 років, а всього протягом 2015 року в області було всиновлено 12 дітей. Завдяки співпраці із ЗМІ та різними фондами, інформацію про діток, які потребують батьківського тепла, поширюємо в Україні. Однак доки до нас звернуться охочі їх всиновити з інших регіонів, буковинці вже забирають діток у свої сім’ї».

Ще одна тенденція – всиновлення хворих дітей. Якщо раніше це було прерогативою іноземців, то тепер таких малят забирають вітчизняні усиновителі. Що ж до іноземних, то протягом минулого року жодного випадку всиновлення маленьких буковинців громадянами інших країн не було, констатує Ю. Яківчик. Натомість непоодинокими є випадки, коли прийомні батьки на Буковині одночасно всиновлюють двох або й трьох діток із однієї сім’ї.

Анна Гаргаля, Чернівці 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати