Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

47% населення у містах України мають доступ до Інтернету вдома

09 червня, 12:29

У першому кварталі 2012 року вдома до широкосмугового провідного інтернету мало доступ 42% українців старше 16 років, що на 9% більше показника аналогічного періоду минулого року, повідомляє GFK Ukraine на основі даних свого моніторингу.

Слід зазначити різкий стрибок частки користувачів у віковій групі 40-49 років, рівень проникнення в якій виріс на 15%, досягнувши 48%. Великі темпи зростання були зафіксовані в містах з населенням 51-100 тис., де мають доступ до інтернету вдома вже 47% населення.

Дослідники також відзначають зростання витрат на домашній інтернет. Так, на початку 2013 року вони становили в середньому 82 грн. на місяць проти 79 грн у минулому році. Високі витрати на доступ до інтернету зафіксовані в Києві - в середньому 91 грн. на місяць.

Найпоширенішими причинами користування інтернетом залишається можливість користуватися соціальними мережами - це відзначають 63% користувачів (+11% до минулого року). Серед інших часто згадуваних факторів привабливості інтернету - користування електронною поштою, завантаження музики і фільмів, пошук інформації про певні продукти чи послуги.

Джерело: donbass.ua

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати