Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Луцькі пластуни проведуть акцію "Зірка України в сузір'ї Європи"

11 лютого, 15:40

Вона відбудеться у день православного свята – на Стрітення, 15 лютого, на Театральному майдані Луцька. Вже понад два місяці він став і місцевим Євромайданом, тут ще стоять палатки, які поставили перші активісти, а також і сцена, біля якої щонеділі збираються багатотисячні народні віча.

Члени громадської організації ПЛАСТ також хочуть продемонструвати свій погляд на місце України у світі. І довести, що Україна є повноправною частинкою Європи. Найперше пластуни хочуть, аби усі, хто прийде на акцію, дізналися цікаві факти про українців, людей, котрі жили і творили на території нашої держави або походять із неї. І опісля саме ці люди зробили вагомий внесок у європейську культуру.

На майдані пластуни розкладуть 12 зірок, “серцем” кожної стане портрет визначного історичного діяча, життя котрого пов’язане як з Україною, так і з однією з країн Європи. Це підтвердить факт приналежності України до європейського простору. У зірках будуть портрети Івана Горбачевського (хімік, ректор університету у Празі), Анни Ярославни (дочки Ярослава Мудрого, королеви Франції), Богдана Гаврилишина (провідного економіста), Івана Павла II (релігійного діяча) та інших.  Пластуни зазначають, що процес інтеграції до Європейського товариства є не стільки політичним кроком, а більше суспільним та світоглядним, повідомляє Наталія МАЛІМОН, “День”, Луцьк.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати