Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Нам сьогодні 17 років!

11 вересня, 11:46

Юрій Щербак: «Бажаю європейській газеті «День» продовжувати інтеграцію — передовсім в головах — українців у цивілізований світ!»

Головний редактор «Дня» Лариса ІВШИНА якось сказала, що «наша газета не боїться своїх архівів». Більше того — архіви видання — «наше алібі перед новітньою історією». Власне, ця думка і стала квінтесенцією будь-якої статті чи інформації, опублікованої за 17 років існування щоденної газети — від першого номера 11 вересня 1996 року до сьогоднішнього числа. Ми віримо в те, про що пишемо…

На підтвердження цього «День» першим в історії української преси запропонував читачам на дисках електронну бібліотеку публікацій за 1997-1999 роки! Всі інші матеріали, будь-коли опубліковані в газеті, можна знайти на сайті «Дня». Певно, саме тому наш постійний читач — письменник, публіцист і дипломат Юрій Щербак, вітаючи редакцію з річницею, відзначив, що «сприймає історію становлення газети як новітню історію незалежної України».

 — Україні —22. «Дню» — 17. По віку — це майже паралельні шляхи. Але на реальних справах «День» випереджає розвиток держави, пропонуючи свої ідеї для її становлення, — зауважив Юрій Миколайович. — Після повернення з дипломатичної роботи, я пов’язав свою публіцистичну долю саме з газетою «День», адже вважаю її не лише найкращим виданням в Україні, а одним із зразків якісної преси у світі! Переконаний, що за 17 років існування високоінтелектуальний «День» показав, як потрібно виховувати смаки свого читача та допомагати у формуванні громадянського суспільства.

За словами Юрія Щербака, йому як читачу газети, передовсім імпонує те, що «День» не лише дає поживу для роздумів про майбутнє, а й вчить молодих українців в молодій країні знати свою неспотворену історію.

— Газета дійсно приділяє велику увагу історії. Переконаний, що кращі статті видання, книги серії Бібліотека «Дня» увійдуть в золотий фонд української публіцистики ХХІ століття. Разом з тим, газета пропонує свій порядок денний на майбутнє. Особливо це помітно сьогодні, під час актуалізації євроінтеграційного курсу України, коли газета постійно пропонує професійну розмову на теми: що таке справжня Європа? чого ми прагнемо там здобути? чи виконали ми «домашнє завдання» перед листопадовим самітом? а що буде після підписання Угоди про Асоціацію з ЄС? — зауважує Щербак. — Бажаю європейській газеті «День» продовжувати інтеграцію — передовсім в головах — українців у цивілізований світ!

Сьогодні «День» — більше, ніж просто якісна щоденна газета, що виходить трьома мовами. Це — успішний бренд, який об’єднує десятки різноманітних проектів. Це і щорічні масштабні міжнародні фотовиставки, які після прем'єри в Києві протягом цілого року подорожують по Україні; і видавнича серія «Бібліотека «Дня», яка вже удостоїлась 17 окремих видань; і започаткований з нагоди 15-ліття безпрецедентний веб-сайт — «Україна Incognita»; і проект «Самоосвіта он-лайн», і глянцевий додаток «Маршрут №1»; і Літня школа журналістики; і престижна Премія імені Джеймса Мейса «Громадянська позиція»; і акція «Подаруй «Бібліотеку «Дня» рідній школі», і багато-багато інших громадських ініціатив.

До свого 17-ліття «День» не залишив читачів без розумного подарунка. Вже 13 вересня на Львівському Форумі видавців ми представимо читачам нову книжкову серію — «Підривна література»! Вона складається з 15 «захалявних» книжечок: публіцистика Бориса Грінченка, Тараса Шевченка (його щоденник і листування), Андрея Шептицького, Дмитра Донцова, Симона Петлюри, Михайла Грушевського, Степана Бандери, Віктора Петрова, Єжи Ѓедройця, Михайла Хейфеца, Степана Бандери, Андрія Сахарова, Ліни Костенко, Юрія Шевельова та Валерія Марченка, Джеймса Мейса.

Вітаємо наших читачів зі святом! Новий день («День») буде сонячним, яскравим та інтелектуально насиченим!

Ваш «День»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати