Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ештон каже, що Янукович запевнив її в готовності до діалогу

11 грудня, 15:32

Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон заявила, що президент України Віктор Янукович запевнив її в готовності до діалогу.

"Під час тривалої дискусії, яка була у мене з президентом, він запевнив мене, що він готовий до діалогу, і я закликаю його зробити це. Він також підтвердив своє бажання підписати Угоду про асоціацію. Я обговорила з ним нагальну необхідність звільнити заарештованих і забезпечити швидке і справедливе розслідування для того, щоб притягнути винних у насильстві до правосуддя", - йдеться в заяві Ештон, поширеній у середу.

"Із розмов з представниками громадянського суспільства, опозиції і колишніх українських президентів я зробила висновок, що дії поліції минулої ночі роблять початок політичного діалогу важчим, ніж раніше. У найближчі години я постараюся вивчити всі можливі шляхи, щоб гарантувати, що справжнє мирне рішення все ще можливе. Це вимагатиме більшої політичної сміливості і рішучості», - підкреслила вона.

Ештон знову заявила про те, що "глибоко стурбована діями, вжитими минулої ночі".

"Я була дуже вражена мирною і мужньою природою тривалих протестів на підтримку європейських устремлінь. Я засуджую застосування сили і насильства, які не можуть бути відповіддю на мирні демонстрації, і я закликаю до максимальної стриманості", - підкреслила вона.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати