Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Компанія Ахметова не визнала псевдореферендум на Донбасі

12 травня, 14:35

Група компаній Ріната Ахметова не визнала "референдум" сепаратистів і не дозволила проводити голосування на своїх заводах, повідомила директор з комунікацій Систем Кепітал Менеджмент (СКМ) Наталія Ємченко.

Вона зазначила, що всі чотири референдуми в Донецькій і Луганській областях "проходили поза правовим полем України". "Ми працюємо тільки в рамках українського законодавства і враховувати у своїй роботі будемо тільки його", - цитує її ЛІГАБізнесІнформ.

Ємченко підтвердила, що сепаратисти приходили на заводи групи з вимогою приєднатися до незаконного голосування. "На наші активи, скажімо так, зверталися організатори референдумів. Ми ввічливо просили у них правову базу і оскільки її не було - на цьому розмова зазвичай обривалася" , - розповіла представник СКМ.

Нагадаємо, вчора на Донбасі пройшло відразу чотири незаконних референдуми. За даними експертів, в акції сепаратистів взяли участь не більше 10 % жителів регіону. Щоб надати масштабність своїй акції, сепаратисти створювали штучні черги. Наприклад, тільки в Маріуполі, де живе близько 450 тисяч осіб, бойовики відкрили лише чотири ділянки замість 200, які зазвичай відкриваються на виборах. Експерти зазначають, що псевдореферендум не можна вважати навіть соціологічним опитуванням.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати