Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Донецьку побито легендарний рекорд Сергія Бубки

16 лютого, 12:56

15 лютого в Донецьку під час двадцять п'ятого легкоатлетичного турніру «Зірки жердини» на базі спортивної арени «Дружба» був побитий один із найбільш знакових рекордів у світовому спорті, який протримався 21 рік. Француз Рено Лавіллені перевершив показник Сергія Бубки, стрибнувши з жердиною у висоту на 6 метрів 16 сантиметрів, що більше результату нашого співвітчизника на один сантиметр.

Р.Лавіллені вже відомий у світі спорту. Олімпійський чемпіон Лондона- 2012, багаторазовий чемпіон світу, він зміг те, що не вдавалося більш досвідченим спортсменам, тим самим вписавши своє ім'я золотими літерами в історію світового спорту.

«Побити рекорд Сергія Бубки було моєю заповітною мрією», - каже новий рекордсмен. Зупинятися на досягнутому спортсмен не збирається. Тут же, в Донецьку, буквально через кілька десятків хвилин після світового рекорду, Лавелліні просить суддів встановити планку ще вище - 6,21 метра. Але не судилося. Замість нового досягнення – прикра травма, що призвела до закінчення виступу.

«Я гордий тим, що саме в Донецьку, на моїй Батьківщині було побито історичний рекорд», - говорить Сергій Бубка. Легенда стрибків з жердиною, президент Національного олімпійського комітету України привітав нового рекордсмена першим.

Олександр ЄРМОЧЕНКО, Донецьк

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати