Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Наливайченко погодився очолити Службу зовнішньої розвідки, - депутат

16 червня, 10:59

На зустрічі з представниками фракцій парламентської більшості у понеділок президент України Петро Порошенко заявив, що не задоволений роботою Валентина Наливайченка за минулий рік на посаді глави СБУ і що Наливайченко погодився очолити Службу зовнішньої розвідки, заявляє народний депутат України фракції "Блок Петра Порошенка" Мустафа Найєм.

"Ми почули слова президента про те, що протягом року не були виконані поставлені президентом перед Наливайченко умови. З цього приводу у них була розмова, після якої пан Наливайченко погодився очолити Службу зовнішньої розвідки", - заявив Найєм журналістам у кулуарах Верховної Ради у вівторок .

При цьому парламентар зазначив, що говорити про відставку Наливайченка ще рано, тому що немає подання. "Коли воно буде внесено, будемо розглядати", - підкреслив Найєм.

Депутат фракції "Блок Петра Порошенка" Олексій Гончаренко сказав, що президент на зустрічі не говорив про можливі кандидатури замість Наливайченко.

Народний депутат фракції "Блок Петра Порошенка" Іван Винник заявив, що фракція прийняла рішення підтримати відставку Наливайченка з посади голови СБУ, якщо відповідне питання буде винесено на розгляді Верховної Ради.

"Фракція підтримає рішення президента. Була заява групи "УДАР", що вони не будуть підтримувати, але це йде всупереч рішенню фракції", - сказав Винник.

Лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що аргументи президента не задовольнили фракцію і за відставку Наливайченка з поста глави СБУ вона голосувати не має наміру. "Аргументи, які були представлені президентом щодо Наливайченка, нас не задовольнили, тому фракція не голосуватиме за його відставку", - заявив він.

Фракція "Народний фронт" сформує свою позицію щодо можливої ​​відставки Наливайченко після того, як подання президента на його звільнення надійде до Верховної Ради. "Вчора на фракції ми гіпотетично обговорювали цю можливість, але було прийнято рішення, що після того як буде внесено подання президента, ми ще раз зберемося, ще раз обговоримо", - сказав народний депутат від цієї фракції Остап Семерак журналістам у вівторок у Києві.

Він пояснив, що фракцію цікавить аргументація, з якою буде звільнений Наливайченко. "Якщо причина в тому, що його переводять на іншу роботу, де він буде більш ефективний - це теж причина", - зазначив парламентар.

Семерак також розповів, що прізвища можливих кандидатів на посаду керівника СБУ у фракції не обговорювалися.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати