Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ФФУ просить від УЄФА і ФІФА санкцій для Росії

16 вересня, 16:56

Позиція Федерації футболу України на зустрічі 18 вересня у штаб-квартирі УЄФА з питання кримських клубів полягатиме у вимозі застосування санкції до Російського футбольного союзу за порушення норм ФІФА та УЄФА.

"ФФУ і вся футбольна громадськість країни розраховує на солідарність міжнародного футбольного співтовариства і просить Вас посісти чітку позицію щодо незаконних дій Російського футбольного союзу, яка захистить права членів ФІФА і в майбутньому припинить будь-які спроби порушення її членами статутних вимог", - йдеться в зверненні, частину якого озвучив журналістам у вівторок президент ФФУ Анатолій Коньков.

Він підкреслив, що ФФУ попросить ФІФА і УЄФА, як вищі футбольні органи, застосувати санкції у відповідь на "грубі порушення з боку РФС норм статуту ФІФА, які проявляються в незаконному включенні до складу РФС деяких клубів Кримського півострова і веденні несанкціонованої активної роботи із включення до складу російської асоціації федерацій футболу Криму і Севастополя, а також проведення матчів на території України без відповідного дозволу ФФУ ".

Коньков відзначив, що ФФУ не їде ні на які переговори з РФС, а має намір лише чітко викласти свою позицію і донести її до УЄФА та ФІФА.

Президент ФФУ вказав, що виконком УЄФА на своєму засіданні 18 вересня може призупинити членство РФС в організації. "Ми ні на хвилину не сумніваємося, що будуть ухвалені рішення, які підуть на користь усьому футболу", - упевнений він.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати