Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Обама підписав Акт на підтримку свободи України

19 грудня, 00:05
Фото Reuters

Президент США Барак Обама підписав законопроект H.R.5859 "Акт на підтримку свободи України – 2014" після чого він набув чинності закону. Його заява з цього приводу розміщена на сайті Білого дому.

"Сьогодні я затвердив H.R.5859, Акт на підтримку свободи України - 2014, у якості закону", - підтвердив глава Сполучених Штатів.

Водночас він зауважив, що підписання цього законодавства не означає змін у політиці адміністрації щодо санкцій, які США ретельно вивіряють у залежності від ситуації на місці, а також узгоджують зі своїми союзниками і партнерами. "Зараз Адміністрація не має наміру вводити санкції відповідно до цього закону, але закон надає Адміністрації додаткові повноваження, які можуть бути використані, якщо того вимагатимуть обставини", - підкреслив Обама.
Він запевнив, що Штати продовжать працювати з союзниками і партнерами в Європі та на міжнародному рівні, щоб реагувати на події в Україні та "надалі розглядатимуть й вивірятимуть санкції у відповідь на дії Росії".

Він вкотре закликав Росію припинити окупацію й спробу анексії Криму та підтримку сепаратистів на сході України. "Як я вже неодноразово говорив, наша мета полягає у сприянні дипломатичного рішення, що забезпечує міцне врегулювання конфлікту та допомагає стимулювати зростання й стабільність в Україні й на регіональному рівні, в тому числі в Росії", - зауважив Обама.

У цьому контексті він закликав керівництво Росії виконувати Мінські домовленості та досягти міцного і всеосяжного врегулювання конфлікту, що поважатиме суверенітет і територіальну цілісність України.

"Ми як і раніше готові скасувати санкції, якщо Росія зробить необхідні кроки", - підсумував президент США.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати