Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Львові стартувала програма збору пожертв «Гривня для армії»

20 серпня, 20:07

Започатковував проект спільно з Благодійною організацією «Фундація духовного відродження» Української греко-католицької церкви Львівський туристичний альянс.

Сенс програми у тому, що з кожного чеку туристичних закладів здійснюватиметься збір – 1 гривня. Кошти скерують на медичне забезпечення військових, психологічний та духовний  супровід, реабілітацію, підтримку військових та їх родин. Учасниками програми можуть бути ресторани, готелі та інші заклади розміщення та харчування, де  будуть розміщені інформаційні флаєри з повідомленням про суть програми та напрямки подальшого використання  коштів. 

"Вже маємо 10 ресторанів, які готові уже сьогодні розпочинати цей проект, – розповідає президент ЛТА Олег Засадний. –З іншого боку, маємо Фундацію духовного відродження, яка дуже активно допомагає людям, які лікуються у госпіталях, які їдуть у зону АТО». За словами О. Засадного, якщо вдасться долучити до 100 ресторанів, то буде чим допомагати.

«Це не означає, що збільшується ціна на щось, – наголошує О. Засадний. –  У чеку окремою стрічкою буде виведено бажання добровільної пожертви у розмірі 1 гривні. Якщо людина не хоче, може від цього відмовитися».

«Велика кількість людей перебуває у військовому госпіталі, – додає директор департаменту «Адміністрація міського голови» Андрій Москаленко. –  Щодень доставляють більше 100 поранених. Тому місту критично важливо долучатися до таких акцій».

«Є новий рахунок для «Гривні для армії», на який надходитимуть ці кошти, – говорить керівник Фундації духовного відродження УГКЦ о. Тарас Милян. – Рахунок буде легко адмініструвати – всі поступлення і витрати висвітлюватимемо на сайті Фундації».

Тетяна КОЗИРЄВА, «День», Львів. 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати