Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В Італії блокують ВКонтакте за піратство

20 листопада, 10:19

Російська соціальна мережа ВКонтакті була включена до італійського реєстру сайтів, які підлягають блокуванню. Про це повідомляє Медіаграмотність.

Таке рішення винес італійський суд через публікацію у мережі кінофільмів компанії Medusa Film, яка, як передає видання, належить Сільвіо Берлусконі.  Загалом скарга стосується таких фільмів як «Римські пригоди» Вуді Аллена, «Баарія» Джузеппе Торнаторе, «Подвійний час» Джузеппе Капотонді із російською актрисою Ксенією Раппопорт у головній ролі, «Десь» Софії Копполи, «Велика мрія» Мікеле Плачідо.

Окрім ВКонтактє до списку заборонених сайтів потрапили й файлообмінники, зокрема movshare.net, upshared.com, videopremium.tv та інші.

Нагадаємо, це вже не перший випадок, коли соціальна мережа зазнає утисків з боку компаній. Нещодавно американські музичні лейбли пригрозили судом соціальній мережі в разі якщо та не вилучить їхні композиції з ресурсу. Окрім того, таким самим позовом погрожували й російські компанії. Зокрема, ООО «Никитин Медиа Диджитал Контент» (Никитин ЭмДиСи, Москва), а також «Студия СОЮЗ» звернулись до органів юстиції за фактом піратства з боку мережі. Суд став на сторону ООО «ВКонтакте» та відхилив позови музичних лейблів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати