Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Луцьку сьогодні відкриють десять меморіальних дощок загиблим учасникам АТО

20 грудня, 11:56

Їх помістили на будинках, де жили загиблі під час неоголошеної війни на сході Укркїни лучани. Серед них – і Денис Чабанчук, який був у підбитому КаМАЗі під Дебальцевим і замерз, не отримавши підмоги. Разом з Денисом тоді був і 23-річний Вадим Довгорук, якому Святослав Вакарчук присвятив свою пісню «Мить». Вадим втратив руку і дві обморожені ноги, але нині і ходить, і водить автомобіль. Днями у Луцьку відкрили ще дві меморіальні дошки – Віталію Махновлю, загиблому після розстрілу бійців 51 бригади під Волновахою, у лікарню його доставили місцеві мешканці, але під час операції він помер, і Руслану Хамраєву. Дошку у пам’ять про останнього встановили на школі, де він навчався.

«Необхідно відкривати меморіальні дошки, – вважає міський голова Микола Романюк. – Це нагадування для нас усіх про подвиг молодих Героїв. І це необхідно робити. Пам`ять про тих, хто віддав життя за Україну, має бути вічною. Ми не маємо права забувати про них. Проходячи мимо такої меморіальної дошки, ми будемо себе запитувати? А що зробив для країни я?».

Сьогодні меморіальні дошки відкриють на будинках, де мешкали Ігор Філіпчук, Юрій Лніщук,  Роман Лучук, Сергій Курука, В’ячеслав Іонов, Володимир Зарадюк, Артем Карабан, Олег Вишневський, Максим Шульга і Денис Чабанчук, повідомляє Наталія МАЛІМОН, «День», Луцьк.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати