Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ще 8 країн ЄС не бралися за ратифікацію Асоціації з Україною, - МЗС

21 квітня, 19:00

На сьогодні Угоду про асоціацію Україна-ЄС ратифікували 14 із 28 держав Євросоюзу. Про це на брифінгу заявив речник Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс, передає "Укрінформ".

Дипломат уточнив, що повністю завершили внутрішньодержавні процедури і передали до Генерального секретаріату Ради ЄС ратифікаційні грамоти  Болгарія, Велика Британія, Данія, Естонія, Ірландія, Латвія, Литва, Мальта, Польща, Румунія, Словаччина, Угорщина, Хорватія та Швеція.

За його словами, в трьох державах Угода була ратифікована парламентами і очікує на підписання главою держави (Люксембург, Фінляндія, Іспанія), ще в трьох (Німеччина, Чехія, Нідерланди) Угода ратифікована однією з палат національного парламенту. У восьми державах (Австрія, Бельгія, Греція, Італія, Кіпр, Португалія, Словенія, Франція) процедури підготовки до ратифікації тривають.

"Ми вдячні всім державам, які ратифікували Угоду, за підтримку українського народу і розраховуємо, що решта держав-членів ЄС прискорять ратифікацію Угоди з тим, щоб завершити увесь процес у 2015 році", - зазначив він.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати